Putem invata cum sa prevenim varicele?

Pe masura ce o femeie imbatraneste, exista cateva lucruri la care se poate astepta sa se intample. In primul rand, cantitatea de acid hialuronic care se gaseste in mod normal in piele va incepe sa scada, ceea ce va duce la aparitia ridurilor si a liniilor de expresie. Pigmentarea din firul de par se va transformarea intr-o culoare argintie sau alba, iar pe langa toate acestea este posibil sa apara iregularitati ale venelor pe picioare - varice.
De fapt, aceste iregularitati (cum ar fi varicele) nu apar doar la persoanele in varsta. Din cauza diferitelor obiceiuri si stiluri de viata, pot aparea si la femei mai tinere. Bineinteles, cheia invatarii cum se previn varicele este strict legata de modalitatea lor de formare si de factorii care le declanseaza.
Varicele sunt cele mai usor de recunoscut afectiuni vasculare. Acest tip de vene sunt inflamate destul de tare si pot fi mov, albastre, rosiatice sau verzui. Varicele se gasesc de obicei pe partea inferioara a picioarelor, in zona gambelor.
Una dintre cauzele aparitiei unor asemenea varice este obezitatea. Obezitatea este un trend in crestere printre barbati si femei, dar femeile sunt mai predispuse formarii varicelor decat barbatii. Cum poate obezitatea cauza varicele, mai exact? Greutatea in exces exercita o presiune mare asupra picioarelor, care oricum sustin toata greutatea corpului.
Asadar, aceasta presiune incetineste circulatia sanguina in picioare si favorizeaza aparitia varicelor. In efortul de a restabili circulatia, unele dintre aceste vene incep sa se umfle si asa apar majoritatea varicelor. De obicei, pentru aparitia varicelor este nevoie de acumularea unei greutati in plus foarte mari intr-o perioada de timp foarte scurta. Din aceasta cauza femeile insarcinate trebuie sa fie deosebit de atente la confortul propriilor picioare pentru a evita varicele.
Cum poate fi facut acest lucru? In primul rand, pentru a preveni varicele este foarte important ca femeile insarcinate sa nu poarte tocuri. Pantorii cu tocuri, oricat de eleganti si atragatori ar fi, nu sunt de fapt foarte sanatosi pentru femei, fie ca sunt sau nu insarcinate. Acesti papuci sunt in regula daca femeia nu trebuie sa mearga foarte mult pe jos sau sa stea in picioare mult timp, dar realitatea este ca pun mult prea multa presiune pe picioarele femeilor, declansand si varicele.
Asadar, ce poate face o femeie insarcinata ca sa previna varice? Ar trebui in primul rand sa poarte pantofi comozi, care sunt facuti in asa fel incat sa sustina piciorul si circulatia. Da, exista si pantofi care pot face acest lucru (pot tine varice departe de dumneavoastra) si sunt si la moda!
Cu toate ca de obicei varicele sunt doar inestetice si nu problematice din punct de vedere medical, exista situatii cand sunt indicatoare pentru probleme circulatorii mult mai grave. Daca o persoana are o circulatie proasta din cauza nivelului ridicat de colesterol si hipertensiune arteriala, atunci ambele motive pot contribui la prezenta varicelor. Daca piciorul pe care apar aceste vene este deseori dureros si intepenit, atunci varicele ar putea indica prezenta unui cheag.