Purtarea ciorapilor ajuta la ameliorarea varicelor?

Varicele sunt o afectiune destul de dificila, daca suferiti din cauza ei, iar o cale de a ameliora simptomele acestei probleme este sa purtati un anumit tip de ciorapi (dresuri).
Varicele apar atunci cand tesuturile de legatura din jurul venelor sunt slabite. Venele au valve de-a lungul lor care ajuta sangele sa curga in directia potrivita, dar cand tesutul care le inconjoara nu le mai sustine suficient, aceste valve nu se inchid corespunzator si sangele poate curge inapoi. Acest lucru mareste vena, ceea ce nu este doar inestetic, dar cauzeaza si multa durere celor care au varice.
Exista o serie de lucruri pe care le puteti face pentru a ameliora problema varicelor, iar unul dintre aceste lucruri este sa purtati ciorapi de sustinere. Acesti ciorapi sunt diferiti de cei normali si pun presiune pe picioare pentru a sustine tesuturile de legatura si pentru a stimula circulatia sangelui, ceea ce va permite sangelui sa curga normal si va preveni varicele.
Exista ciorapi de sustinere de marimi si grade de presiune diferite si este important sa va alegeti tipul potrivit pentru dumneavoastra. De obicei sunt gradati incet, mediu, ferm si extra ferm, iar in consecinta alegerea dumneavoatra va depinde de gradul de sustinere de care aveti nevoie. Cu cat gradul este mai mare, cu atat ciorapii ofera mai multa sustinere venelor si varicelor, asa ca ar fi intelept din partea dumneavoastra sa va alegeti gradul in functie de severitatea varicelor, de stilul de viata si de activitatile zilnice.
Ar trebui sa va asigurati ca ati luat marimea corespunzatoare deoarece daca nu va vin corespunzator, nu va vor putea oferi sustinerea de care aveti nevoie, ceea ce va anula intregul obiectiv putand chiar agrava varicele. Daca aveti o forma de varice deosebit de severa, ar trebui sa consultati un doctor care va fi calificat sa va spuna exact de ce marime aveti nevoie pentru a va asigura sustinere maxima.
Puteti gasi ciorapi care ofera grade diferite de sustinere pentru parti distincte ale piciorului, multe dintre ele oferind sustinere mai ferma in jurul gleznelor. Acesta este locul unde este pusa cea mai mare presiune pe picior, asa ca daca glezna vi se umfla sau va doare ar fi intelept sa cautati ciorapi care ofera sustinere in plus in aceasta zona – veti preveni astfel si varicele.
Chiar dac nu suferiti in acest moment de varice, este de obicei intelept sa investiti intr-o asemenea pereche de ciorapi de sustinere daca se intampla sa stati in picioare mult timp, daca va dor des picioarele si daca aveti cazuri de varice in familie. Preventia este mai buna si mai usoara decat tratamentul, mai ales cand este vorba de varice, asa ca este de preferat sa incercati sa le evitati cat mai mult posibil.

Asadar, da, purtand ciorapi va puteti ameliora varicele, atata timp cat aveti tipul potrivit. Dresurile normale, desi se muleaza bine pe picioare, nu ofera acelasi nivel de sustinere ca ciorapii speciale creati pentru acest scop. Asigurati-va ca investiti intr-o pereche buna de ciorapi de sustinere, iar picioarele dumneavoastra vor fi mult mai confortabile si nu vor suferi din cauza varicelor.