Nu trebuie sa traiti in continuare cu varice

Vreti sa apelati la tratamente mai invazive pentru a scapa de liniile acelea albastre, dureroase si stanjenitoare? Daca varicele de care suferiti nu raspund la terapiile auto-aplicate sau daca afectiunea dumneavoastra este mai severa, doctorul va poate recomnada o procedura mai invaziva. Cititi in continuare pentru a descoperi care sunt acestea si cum va pot scapa de varice.
La momentul actual, pentru a cauza disparitia varicelor sunt folosite operatiile cu laser. In vena sunt trimise explozii puternice de lumina, pana cand venele si varicele nu mai sunt vizibile si dispar. Aceasta procedura nu necesita ace sau incizii. Unele operatii cu laser pentru tratarea varicelor pot fi facute chiar in cabinetul doctorului, in timp ce altele necesita un drum pana la spital.
Scleroterapia este o metoda de tratare a varicelor in care doctorul injecteaza o substanta intr-o vena cu grad mic sau mediu de afectare, iar agentul de sclerozare va cicatriza vena si va cauza inchiderea ei. In timp, varicele cicatrizate dispar. Aceasta procedura poate fi facuta de mai multe ori si are o rata mare de succes in tratarea varicelor in cazul in care este facuta corect, iar zona problematica nu este prea complicata.
Scleroterapia poate fi facuta direct in cabinatul doctorului. Luati aminte ca poate dura pana la doi ani pana cand varicele dispar in totalitate, iar uneori pe picior raman permanent cateva linii bleu sau maro. Ele pot fi acoperite foarte usor cu produse cosmetice facute special pentru picioare, iar daca zona este suficient de mica puteti folosi un anticearcan cosmetic normal.
Procedura asistata de cateterde indepartare a varicelor. Doctorul insereaza un cateter in varice, iar apoi varful este incalzit. Pe masura ca cateterul este tras afara din vena, caldura din varf o distruge ducand la colapsul varicelor. Aceasta procedura este de obicei facuta in cazul varicelor mai grave sau a zonelor problematice mai mari.
Flebectomia ambulatorie este o alta procedura pe care doctorul dumneavoastra o poate alege pentru a va scapa de varice si vene slabite. In aceasta procedura este folosita anestezia locala si sunt facute mici incizii in piele. Doctorul va scoate venele afectate de varice prin aceste mici incizii. Este de obicei o procedura ca va necesita internarea in spital si poate fi facuta doar pe venele mici.
Daca aveti varice mari care va cauzeaza probleme, doctorul va poate recomanda o procedura care se numeste indepartarea chirurgicala a varicelor sau „stripping”. Doctorul pur si simplu va indeparta vena mare afectata de varice printr-o serie de incizii. In urma acestei proceduri s-ar putea sa aveti nevoie de internare in spital o zi sau doua. Stripping-ul este o metoda dureroasa de a scapa de varice si are o perioada mai mare de recuperare postoperatorie, astfel incat doctorii nu o recomanda decat ca ultima solutie.
In cazurile cu adevarat severe, care implica ulcere la nivelul piciorului, s-ar putea sa aveti nevoie de ceea ce se cheama o interventie endoscopica la nivelul venei. Chirurgul va insera un tub mic si subtire care are o camera video in picior pentru a vizualiza si inchide vena afectata de varice. El poate apoi indeparta aceste vene prin mici incizii in picior.